Invisalign – de onzichtbare beugel

Invisalign – de onzichtbare beugel

Invisalign is een doorzichtige beugel die orthodontisten en tandartsen gebruiken om tanden en kiezen te verplaatsen voor het verkrijgen van betere functie en esthetiek.

Dit doorzichtige alternatief voor een slotjesbeugel maakt gebruik van dunne kunststof hoesjes die je gedurende een groot deel van dag over de tanden en kiezen draagt.
Een ingenieus computermodel berekent hoe tanden en kiezen verplaatst moeten worden om het behandeldoel te bereiken en ontwerpt een serie hoesjes die ieder het gebit een stapje dichter bij het eindresultaat brengen.
Om de week wissel je van hoesjes en begin je met het dragen van de volgende set waardoor de tanden en kiezen geleidelijk aan naar hun nieuwe plek in de kaak geleid worden.

Esthetisch alternatief voor slotjes

De laatste jaren wordt ons steeds vaker gevraagd naar een alternatief voor de conventionele beugel met slotjes.
Dit vooral vanwege de zichtbaarheid van de slotjes.
Ook al is niet alles mogelijk; in eenvoudige gevallen is Invisalign zeker een alternatief.

De mindere zichtbaarheid van het systeem komt echter wel tegen een prijs.
Het invisalign systeem is kostbaar en biedt een behandelaar niet zo veel ruimte om gedurende de behandeling te sturen/corrigeren als de behandeling om wat voor reden dan ook niet verloopt zoals voorzien was. Omwille van de zichtbaarheid wordt nog wel eens voor invisalign gekozen terwijl met slotjes het probleem misschien wel sneller, voorspelbaarder en voordeliger verholpen had kunnen worden.

Orthodontist

Wij hebben overwogen zelf ook provider van het systeem te worden.
Gebitsregulatie behoort echter niet tot onze kerncompetenties en zal daar ook niet snel deel van gaan uitmaken.
Wij van mening dat u voor een dergelijk kostbare en vaak ingrijpende behandeling in de meest competente handen hoort te zijn.

U kunt bij elke orthodontist in Haarlem terecht voor een Invisalign beugel,
of wellicht een (voordeliger) alternatief.

Ons advies mbt Invisalign

Laat u goed voorlichten voordat u een keuze maakt.
Kies een behandelaar die veel ervaring heeft in de orthodontie en vooral een behandelaar die niet leunt op 1 systeem maar alternatieven biedt!
Want u weet tenslotte; “wij van WC eend adviseren WC eend”.