Uw eerste bezoek; wat doen wij en wat kost het?

Home » Inschrijven nieuwe patient » Uw eerste bezoek; wat doen wij en wat kost het?

Uw eerste bezoek

Leuk dat u overweegt klant bij ons te worden. Voor veel mensen heeft een eerste bezoek aan een tandarts iets spannends.
Om het voor u wat voorspelbaarder te maken leggen we hieronder uit hoe een eerste bezoek aan onze praktijk er doorgaans uit ziet.

Een eerste bezoek is in de eerste plaats gelegenheid om kennis te maken en uw wensen te bespreken. Vervolgens doen we in de meeste gevallen onderzoek naar de conditie van uw gebit is, bespreken we of behandeling nodig is en zo ja; wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor reserveren we 40 minuten.

Een eerste bezoek biedt ruimte voor;

  • het bespreken van uw zorgvraag
  • het bespreken van uw algemene gezondheid en uw tandheelkundige voorgeschiedenis
  • een inventarisatie van de staat van uw gebit
  • en een eenvoudig tandvleesonderzoek (PPS screening)

Wanneer blijkt dat wij niet op uw zorgvraag in kunnen gaan, bijvoorbeeld omdat uw vraag niet aansluit bij onze visie of expertise, dan blijft het bij een kennismaking. In alle andere gevallen vormt het eerste bezoek een intake.

Ten behoeve van een intake worden meestal röntgenfoto´s (meestal twee, soms meer) en kleurenfoto’s gemaakt. Deze foto’s zijn noodzakelijk om een goede diagnose te kunnen stellen. Daarna worden de bevindingen met u besproken.

Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts worden in beginsel geen behandelingen uitgevoerd, tenzij de situatie hier dringend om vraagt, bijvoorbeeld in het geval van een pijnklacht. Soms kan ook een eenvoudige gebitsreiniging plaatsvinden.

Wat kost het?

Een intake bij onze praktijk brengt ca 85-180 euro aan kosten met zich mee (incl. röntgenfoto’s). Behandelcodes die van toepassing kunnen zijn: C001, 2x X10, X21, M03. Wanneer wij van onze kant aangeven niet op uw zorgvraag in te kunnen gaan zijn geen kosten verbonden aan uw bezoek.

Hier vindt u een link naar de volledige lijst met prestatiecode’s en tarieven tandheelkundige zorg van de NZA vindt u hier.

Wanneer wij inschatten dat u een verhoogd risico loopt op het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen of gebitsslijtage,
wanneer uitgebreide herstelingrepen nodig zijn,
of wanneer u cosmetische wensen heeft,
maken wij graag een vervolgafspraak om een integraal behandelplan (UPT C012) voor u op te stellen en u van daaruit een voorstel te doen waar goed over nagedacht is.

Om tot een integraal behandelplan te komen kan het nodig zijn om

  • gebitsmodellen en aangezichtfoto’s te maken
  • de functie van het gebit tijdens het kauwen en het bijten te onderzoeken
  • en/of de conditie van het tandvlees te onderzoeken en vastleggen dmv een parodontiumstatus (UPT T012)

Indien wij in vervolg op het eerste bezoek een behandeling of vervolgonderzoek aanbevelen waarvan de kosten 250 euro overschrijden, krijgt u vooraf een begroting.

haal het meeste uit uw eerste bezoek

Wat wij bij u zien tijdens uw eerste bezoek is slechts een momentopname. De behandelhistorie en oude röntgenfoto’s van uw vorige tandarts geven ons een beeld van het historisch beloop. Het is dan ook van veel waarde als u ons deze gegevens vooraf ter inzage stuurt. Ook vragen wij u, als u medicijnen gebruikt een medicatieoverzicht mee te nemen. Dit kunt u opvragen bij uw apotheek.
Via onderstaande button kunt u een beveiligd bericht aan ons sturen.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. In onze privacy- en cookieverklaring leest u hoe wij met uw gegevens omgaan.